Beste clublid of sympathisant van WTC ’t Wieltje,

Deze leuke lezing voor wielerliefhebbers vindt plaats op donderdag 4 april in de bibliotheek van Kortenberg. Ook een mooi moment om elkaar eens te ontmoeten zonder fiets.

De Ronde van Vlaanderen is méér dan koers, zit in ons bloed, beroert en ontroert. Maar kennen we de Ronde wel? Wat is mythe, wat is waarheid? En in hoeverre lijkt de Ronde van vandaag op de helletocht uit de beginjaren? 

In ‘De Ronde leeft!’ neemt Geert Vandenbon de toeschouwer mee door de geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden. Hij vertelt honderduit over de wording van de Ronde, over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen, hij verklaart de opmerkelijkste parcoursveranderingen, heeft het over mythische hellingen en knagende kasseien, en doorspekt zijn lezing met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

Geert Vandenbon is een bevoorrechte getuige. 23 jaar lang werkte hij mee aan de organisatie van de mooiste koers ter wereld. Hij publiceerde boeken over de Ronde en is medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.  

Donderdag 4 april om 19.30 u.

De Bib 

5 euro. Sociaal tarief met vrijetijdspas. Drankje inbegrepen

Inschrijven en betalen vooraf is verplicht en kan via kortenberg.kwandoo.com

Meer info: uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80

Let op! Waarschijnlijk staat er een maximum op het aantal deelnemers. Op tijd inschrijven is dus de boodschap.