Onze fietsvakantie op Mallorca van 2 tot 9 oktober is prima is verlopen! “100% fietsplezier”, het motto van de club was hier volop van toepassing.

Mallorca is natuurlijk een geweldig (fiets)eiland met meer dan genoeg mooie dorpjes in een prachtige natuur. Bovendien is het  echt gericht op fietstoerisme met vele mogelijke stopplaatsen, correcte autobestuurders en biedt het de kans om zowel vlak als bergop je ding te doen.

Ook het mooie weer en het zeer comfortabele hotel lagen aan de basis van een fijne fietsbeleving.

De deelnemers waren ingedeeld in 3 groepen en in elk van de groepen werd tegemoetgekomen aan de fietsappetijt.

Vooral de ietwat rustigere groep van sportieven en e-bikes (recreanten) heeft zeker haar grenzen verlegd en kon naast de fietsinspanningen ook genieten van een extra terrasje, bezoek van de plaatselijke omgeving en zelfs wat shopping.

Het enthousiasme was daar groot!

Dit alles was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de prima begeleiding van Marina, Guido en Jos van Toerist Biking die ons net zoals vorig jaar op een professionele en enthousiaste manier door de fietsweek hebben geloodst. Hun inzet, goed humeur, kennis van de streek, aanpassingsvermogen en flexibiliteit was zeker een meerwaarde voor dit soort vakantie en werd door iedereen zeer gewaardeerd.

Dus als de volgende editie zich aankondigt: niet twijfelen! Meedoen! (gh)