Wat op 15 augustus Moederkesdag is in Antwerpen, is de “Bernard Classic” voor ‘t Wieltje.

Het was met 1 oog op de weersvoorspelling en de buienradar dat we toeleefden naar de start voor deze reeds lang geplande rit.

Deze tweede editie startte met een groep van 14 leden die in Rumst werden vervoegd door 2 dames voor de laatste 30 kilometer naar het Galgenweel. Het tempo was gezapig en al rijdend kon er dan ook rustig gebabbeld worden, genietend van het landschap en de leuke routes langs het water. Dat we de Schelde dienden te worden overgezet door de veerboot was dan weer een prettige bijkomstigheid.

Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door Bernard en Christiane die blijkbaar in goede doen en blij waren ons weer te zien (en vice versa).

Het was aangenaam zitten aan het water met zicht op de waterskiactiviteiten. De lekkere spaghetti en het over en weer grappen aan tafel versterkten de sfeer.

De rit terug voerde ons, via een extra maar mooie lus, weer naar een andere oversteek en dan terug naar huis tegen de wind in en met een donkere hemel net niet boven ons.

De laatste km-loodjes wogen nog redelijk zwaar maar we hebben weer genoten van een heerlijk dagje fietsen. Met onze algemene dank aan Monica en Frank die alles prima hadden voorbereid!

Dat wordt dus volgend jaar op 15 augustus nog eens overgedaan! (gh en pw)